top of page

En oförglömlig omelett.


Recept till Peter Eriks oförglömliga omelett.


1. Knäck tre ägg och blanda dem med tre matskedar mjölk.

2. Tillsätt tabasco efter behag.

3. Peppra och skicka i de kryddor du gillar – curry, till exempel.

4. Ge fan i salt – tabascon tar hand om smaklökarna.

5. Blanda ihop alltsammans med en gaffel, eller vad du vill.

6. Hetta upp en teflonpanna och smält en matsked smör på medelhög värme.

7. Häll i äggsmeten i stekpannan när den är varm (precis när smöret har slutat bubbla, det vill säga strax innan stänket ger dig brännblåsor i ansiktet)

8. Tillsätt kycklinglever i tomatsås och låt det puttra.

9. Skaka pannan någon gång emellanåt så att äggsmeten fördelas jämnt. När kanten på omeletten börjar se klar ut kan man lyfta lite på den med en stekspade så att lös äggsmet i mitten rinner ner.

10. När äggsmeten stelnat är omeletten klar (det brukar ta ca 5-10 minuter). Vik den dubbel och lägg den på en tallrik och servera!

11. Glöm inte silverbesticken och de levande ljusen.

12. Spetsa gaffeln med så mycket omelett det går och hugg in!

13. Rusa därefter genast till toaletten och kör porslinsbuss i minst fem minuter.

14. Erkänn för dig själv att detta var det djävligaste du någonsin har ätit och att kycklinglever i tomatsås fan inte passar någonstans, i något sammanhang, överhuvudtaget!


Bon apétit!

Utvalda inlägg

Blogginlägg

Search By Tags

Follow Us

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page