Efternamnet uttalas [’dʏrjeː]
Klicka här eller på bilden för att se fler foton.

OM MIG

Jag föddes på Södertörn i Sörmland och bor sedan 1995 i Göteborg. Under min tid som copywriter hamnade jag på en reklambyrå i New York där jag erhöll flera utmärkelser för mitt arbete, och som frilansskribent publicerades mina artiklar och kåserier i både USA och Sverige. Förutom att skriva har jag bland annat handlat med ädelstenar i Mexiko och jobbat som volontär i Costa Ricas regnskog.

Jag började skriva skönlitteratur ganska sent i livet. Min första novell, humorberättelsen Elaka anteckningar, publicerades 2012 och har sedan dess följts av ytterligare noveller och tre böcker. Som de flesta andra författare i Sverige skriver jag inte på heltid, utan när tillfälle gives och andan faller på. Mellan varven redigerar jag och översätter texter åt andra författare och skribenter.


Bland mina främsta intressen kan nämnas historia, litteratur, resor, så kallat värdelöst vetande och dataspel. Bland mina mer udda intressen hör sådant som ortnamns ursprung, vikingarnas inverkan på det engelska språket och kryptozoologi. Jag tror egentligen inte på sådana varelser som Bigfoot och sjöodjur, men jag önskar att de finns. Och vem vet? Så sent som på 1800-talet avfärdades gorillor som en myt — ända tills man lyckades fånga en. Detsamma gäller för snöleoparden och kvastfeningen, även kallad ˮdet levande fossilet.ˮ Faktum är att ett tiotal helt nya arter upptäcks varje år vilket gör att intresset känns motiverat.

Vem vill för övrigt leva i en värld utan gåtor, mysterier och under?

HÅKANS HYLLA
Läs intervjun
Bokbloggen Håkans Hylla
THEATRE OF BLOOD
Läs intervjun
STORYTEL
Läs blogginlägget
Blogginlägg Storytel Peter Erik Du Rietz.jpg
BAKOM BOKEN
Läs intervjun
Du Rietz och Natten jag dog