top of page
Peter Erik Du Rietz författare

Efternamnet uttalas dýrrje.

OM MIG

Jag föddes på Södertörn i Sörmland och bor sedan 1995 i Göteborg. Under min tid som copywriter hamnade jag på en reklambyrå i New York där jag erhöll flera utmärkelser för mitt arbete, och som frilansskribent publicerades mina artiklar och kåserier i både USA och Sverige – och i Taiwan. Förutom att skriva har jag bland annat handlat med ädelstenar i Mexiko och jobbat som volontär i Costa Ricas regnskog.

Jag började skriva skönlitteratur ganska sent i livet. Min första novell, humorberättelsen Elaka anteckningar, publicerades 2011 och har sedan dess följts av ytterligare noveller och fyra böcker. Som de flesta andra svenska författare i Sverige skriver jag inte på heltid, utan när tillfälle gives och andan faller på. Mellan varven redigerar jag och översätter texter åt andra författare och skribenter.


Bland mina främsta intressen kan nämnas historia, litteratur, resor, så kallat värdelöst vetande och dataspel. Bland mina mer udda intressen hör sådant som ortnamns ursprung, vikingarnas inverkan på det engelska språket och kryptozoologi. Jag tror egentligen inte på sådana varelser som Bigfoot och sjöodjur, men jag önskar att de finns. Och vem vet? Så sent som på 1800-talet avfärdades gorillor som en myt — ända tills man lyckades fånga en. Detsamma gäller för snöleoparden och kvastfeningen, även kallad ˮdet levande fossilet.ˮ Faktum är att ett tiotal helt nya arter upptäcks varje år vilket gör att intresset känns motiverat.

Vem vill för övrigt leva i en värld utan gåtor, mysterier och under?

Läs intervjun

Bokbloggen Håkans Hylla

Läs intervjun

Författaren Peter Erik Du Rietz

Läs blogginlägget

Författaren Peter Erik Du Rietz skriver om sig själv på Storytel

Läs intervjun

Du Rietz och Natten jag dog
bottom of page