top of page

Top 10 men in horror!

Idag är det internationella mansdagen. Nätverket för kvinnor inom skräck, Vagina Dentata Skräcksystrar, uppmärksammar detta och hyllar 10 manliga skräckförfattare. Jag är uppriktigt stolt och ödmjuk över att bli inkluderad i det här gänget. Tack, skräcksystrar. Måndagar kan faktiskt vara riktigt roliga.

Top 10 men in horror fiction!

Så här skriver Vagina Dentata Skräcksystrar om sitt urval: TOP 10 MEN IN HORROR! 1-5 Idag på internationella mansdagen 19 november hyllar vi några av de bästa manliga skräckskaparna i Sverige och världen. 🙌🙌. Här är de första 5 skräckbrorsorna vi älskar💀. 1. Om du gillade Virginia Andrews gastkramande historier om syskonen Christopher, Catherine, Carrie och Cory’s öde i Vindsträdgården, borde du älska amerikanske skräckförfattaren Stephen King! Stephen lyckas alltid förvandla småstadsidyll till mardröm i flera av sina böcker. Bland annat i Carrie (!) och Jurtjyrkogården - där det också förekommer inlåsta släktingar på vinden. Kuslig slump eller inte, Stephen är precis som Andrews en riktig bladvändarförfattare! 💀 2. Längtat efter någon som skriver lika gastkramande blodigt som Hannele Mikaela Taivassalo? Mats Strandberg, älskad för Färjan, Hemmet och nu aktuell med undergångsromanen Slutet, är den du söker.💀 3. Vi älskar hur Caroline L Jensen (Grimwalker) frimodigt tar för sig av mänsklighetens mest kända figurer. Gudar, demoner och andra varelser. För mer av den varan rekommenderar vi brittiska författaren Neil Gaiman. Ingen går säker under hans grymma penna. Ett tips är storverket American Gods som även blivit tv-serie med Gillian Anderson i en av storrollerna.💀 4. Med sina böcker fyllda av krypande obehag fyller John Ajvide Lindqvist skräckdrottningen Aurora Ljungstedts skor – han är helt enkelt en modern inkarnation av urmodern för svensk skräck och deckare.💀

5. Sveriges svar på Anne Rice är helt klart Peter Erik Du Rietz. Peter skriver blodig men vacker vampyrskräck. Läs gärna “Natten jag dog”, en brutal kärlekshistoria men också en historisk resa, ett äventyr som utspelar sig i fästningsstaden Göteborg och svunna tiders Köpenhamn, i vikingarnas Normandiet och 1700-talets London. Som om Lestat varit svensk, helt enkelt.💀

_______________

Med ovanstående fina inledning på veckan vill jag samtidigt nämna, att jag och min lektör, Ewa Broberg på Marwa Förlag, har påbörjat slutredigeringen av min skräckroman, Vinterdöda ting, inför nyutgivningen. Somliga författare säger sig ogilla redigeringsarbete, men själv tycker jag att det är både givande och jättekul. Särskilt när man får kavla upp skjortärmarna och jobba med duktiga och hängivna människor, som Ewa. Förhoppningsvis dröjer det inte länge tills resultatet går att bläddra i.

Utvalda inlägg

Blogginlägg

Search By Tags

Follow Us

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page