top of page

Allt är märkvärdigt på sitt eget unika sätt.


Med tanke på alla som envisas med att understryka hur ointressanta vi svenskar är vill jag säga följande: Ingenting i något land på hela jorden har sitt ursprung i det land det högtidlighålls, firas eller äts. Det är bara i Sverige vi påpekar detta när det gäller oss själva, istället för att intressera oss för vad varje kultur GÖR med vad de har. Vem har tex någonsin åkt till Rom och sagt om deras pasta: Äsch, den är ju kinesisk egentligen.

I NYC finns det ett ställe som erbjuder "Swedish pizzas" med vår "svenska pizzasallad" och allt. Pizza är inte svenskt, men det vi GÖR med den väcker intresse långt utanför vårt rikes gränser. Varför är inte det åtminstone en smula intressant?

Så här inför jul kan det för övrigt vara värt att påpeka, att "julen" (googla ordet) på alla sätt är fornnordisk, medan det kristna julfirandet i sin helhet är stulet från Mithraskulten. Rakt av och utan ursäkter. Den kristna julen är med andra ord inte heller på minsta sätt unik. Frågan är om detta faktum gör den mindre betydelsefull? PS: Pizzan på bilden är den Hawaii Special jag nyss åt. Tror ni verkligen på allvar att ni finner något liknande utomlands?

Utvalda inlägg

Blogginlägg

Search By Tags

Follow Us

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page