Utvalda inlägg

Moses - världshistoriens sämste vildmarksguide?

May 9, 2017

1/5
Please reload

Blogginlägg

November 19, 2018

Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Matchanlyser och leksaksapor

August 22, 2016

Nu när OS i Rio är lagt till handlingarna inser jag hur många timmar av mitt liv jag har tillbringat med att lyssna på matchanalyser där folk förklarar vad jag redan har sett själv. Vad gäller ishockey och fotboll finns det visserligen ett fåtal människor som tack vare sin erfarenhet och insikt emellanåt kan få det uppenbara att låta ganska intressant, men för det mesta är mellansnacket i en sportstudio endast obetydligt intressantare än att titta på en leksaksapa som slår ihop två cymbaler tills batterierna tar slut.

Det slog mig nyss att analys kan härledas till ordet "anal." Tillägget "ys" är grekiska, med betydelsen "att prata med." Detta beskriver på ett utmärkt sätt alla mellansnack jag någonsin har hört från en sportstudio.

 

Om du söker spänning utan mellansnack rekommenderar jag gärna min bok, Natten jag dog, vilken nu även finns tillgänglig som ljudbok.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

FÖLJ MIG

  • Facebook Social Icon

© 2016 by Peter Erik Du Rietz. All rights reserved. Created with Wix.com