top of page
Den_döende_flickan.jpg

Recensioner

Bokblogg Zidsel bok och filmtips, recension av Den döende flickan.

Zidsel, bokblogg

När illusionerna gör dig lycklig.

Jaha idag är det fredag. Ni som har följt mig ett tag vet vad det betyder; ”Bookface friday”. Vill du veta hur det blev får du läsa vidare. 

För en gångs skull har jag tagit mig an en novell. Det är inte ett format som tilltalar mig, men jag gav Den döende flickan en chans för att den tillhör steampunk genren. Det är en genre som börjar lägga sig varmt om mitt hjärta.

Den döende flickan är Ebba huvudperson. Hon ligger inne på sjukhuset och blir behandlad med cytostatika. Hon har en svår cancer och läkarna har mer eller mindre givit upp. För att fly sin tragiska och deprimerande värld följer hon med en okänd man på äventyr. En natt kommer Casper till hennes rum och hämtar upp henne med sitt luftskepp. De flyger ut i den mörka natten. Hon får på sig en konstig handske som gör att hennes sjukdomsförlopp stannar upp. Nästa dag undrar Ebba om allt var en dröm eller var det på riktigt?

Den döende flickan är skriven av Peter Erik Du Rietz. Han använder sig av ett okomplicerat språk och det är lätt att följa med i handlingen. Den fina tvisten på hela berättelsen kommer i slutet och det är en rätt stor en. Jag gillade verkligen den här novellen. Den innehöll allt som jag efterfrågar i en berättelse. Den är spännande, lite skruvad och innehåller en hel del mystik.

Jag måste ge en eloge till den snygga framsidan. Boken gjorde entré på marknaden 2015 och det är synd att det endast går att få tag i den som e-bok. Det här är en bok som jag hade velat äga, men så kan det gå när jag nyss insett att steampunk är något för mig.

Jag rekommenderar Den döende flickan till dig som vill läsa något som är realistisk med en rejäl tvist. Det är en spännande historia som sätter igång hjärnverksamheten hos sin läsare. Passar alldeles lysande till att läsa på balkongen i solen. Trevlig läsning!

Betyg: 4 av 5

Recension Amalia Vilde.jpg

Amalia Vilde, författare

Steampunk var för mig en helt oupptäckt värld, tills jag läste Peter Erik Du Rietz långnovell ”Den döende flickan”. Jag inte bara gillade själva storyn, Peter har också en förmåga att levandegöra och fånga intresset.

 

Läs den!

bottom of page