top of page

Spegel, spegel på väggen där.

Den första gången det finns skriftliga belägg för att man använde ordet orcher var för drygt ettusen år sedan, när invånarna i England använde "orcher" för att beskriva folk från Normandiet. Det var inte på minsta vis ett smickrande tillmäle, och det var först när William Erövraren (William Bastarden inför sina ovänner) åkte över Engelska kanalen och smiskade snoret ur dem som de slutade upp med att kalla normanderna för orcher. Och vilka var då William och normanderna? Jo, barnbarn till de vikingar och nordmän som grundade Normandiet. Och vilka var vikingarna? Jo, våra förfäder. Vi skandinaver är med andra ord ättlingar till de ursprungliga orcherna.

Vilket på ett utmärkt sätt förklarar det man ser i spegeln om söndagsmorgnarna.

Utvalda inlägg

Blogginlägg

Search By Tags

Follow Us

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page