Utvalda inlägg

Moses - världshistoriens sämste vildmarksguide?

May 9, 2017

1/5
Please reload

Blogginlägg

November 19, 2018

Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Spegel, spegel på väggen där.

January 7, 2018

Den första gången det finns skriftliga belägg för att man använde ordet orcher var för drygt ettusen år sedan, när invånarna i England använde "orcher" för att beskriva folk från Normandiet. Det var inte på minsta vis ett smickrande tillmäle, och det var först när William Erövraren (William Bastarden inför sina ovänner) åkte över Engelska kanalen och smiskade snoret ur dem som de slutade upp med att kalla normanderna för orcher. Och vilka var då William och normanderna? Jo, barnbarn till de vikingar och nordmän som grundade Normandiet. Och vilka var vikingarna? Jo, våra förfäder. Vi skandinaver är med andra ord ättlingar till de ursprungliga orcherna.

 

Vilket på ett utmärkt sätt förklarar det man ser i spegeln om söndagsmorgnarna.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

FÖLJ MIG

  • Facebook Social Icon

© 2016 by Peter Erik Du Rietz. All rights reserved. Created with Wix.com