top of page

666 är avdragsgillt


Påven gillar inte 666

När den förste Du Rietzen på 1600-talet lockades till Sverige introducerades familjen som nummer 666 på Riddarhuset. Ordning och reda och numerisk ordningsföljd gick uppenbarligen före eventuella föreställningar om ”Djävulens nummer.” Påvens begåvade uttalande (DN 2016-06-16) i ämnet gläder mig ofantligt eftersom donationer till kyrkor (och synagogor) är avdragsgilla och dessutom kollar inte Skatteverket om pengarna kommer i retur. Jag tackar dig av hela mitt hjärta, Jorge Mario Bergoglio, alias Påve Franciskus, din gamle hedersknyffel. Om något återstår av mitt hjärta efteråt skänker jag det till Skatteverket. Min donation till katolska kyrkan om 666.666 kronor kommer snart att få mig på grön kvist och låt oss vara ärliga: det kunde inte hända en mer charmerande och attraktiv man än jag. Enligt ett 1.700 år gammalt papyrusfragment (med de äldsta uppgifterna som finns rörande detta ämne) är Hin Håles nummer i själva verket 616, men säg inget till påven är ni snälla. Påpeka heller inte att han har fel i sak ̶ för vem tycker egentligen inte om ett nummer emellanåt?

Utvalda inlägg

Blogginlägg

Search By Tags

Follow Us

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page