top of page

Vad gör jag hela dagarna?


Folk frågar mig ofta: "Vad gör du egentligen om dagarna? Sitter du och skriver hela tiden eller gör du lite nytta ibland också?" Jag ser denna fråga som ett okunnigt påhopp. Låt mig därför förklara hur dagarna för en firad - för att inte säga bejublad - författare som undertecknad ser ut. Klockan 11 väcks jag av min betjänt med kaffe, champagne och jordgubbar, en närande frukost som jag avnjuter i sängen medan jag läser dagstidningar (DN och SvD) och skvallerblaskor (Expressen, Verdens gang och Aftonbladet). Klockan 12 sänker jag min vackra kropp i bubbelpoolen, där jag lögar mig en halvtimma tillsammans med min badanka Svenne, innan det är dags för fröken Li och hennes massage. Detta följs av en behaglig promenad längs slottskorridorerna och kanske ett besök till biljardrummet i västra flygeln, innan det är dags för några timmars avkopplande dataspel. Efter att ha briljerat och väckt andra spelares avund i World of Warcraft eller Counter-Strike är middagen nästa punkt på schemat (idag blir det helstekt gås med tryffelmarinerad tryffel i tryffelsås), varpå jag vanligtvis tar mig en välförtjänt tupplur. Klockan 20 tackar jag nej till alla inbjudningar som dräller in från kungahuset, Svenska Akademin, Björn Ranelid m.fl. och skickar mejl till de som har ringt under dagen, för att berätta att min mobiltelefon har gått sönder/försvunnit/är stulen/är oladdad och skyller på att min sekreterare ännu inte har löst detta irriterande problem. Detta så att jag inte ska bli störd av folk som ringer när jag ser min dagliga film eller teveserie. Just nu plöjer jag igenom säsong två av Revenge och börjar så sakteliga inse att huvudperson är världens klantigaste och segaste hämnare genom tiderna eftersom hon ännu inte efter ett och ett halvt år har fått tillstymmelse till hämnd utan bara råkar illa ut själv. Jag tittar nog inte på mer än tre säsonger innan jag överger henne och hennes obegripligt taffliga intrigerande. Klockan 22.30 sätter jag mig vid datorn och skriver ett par skönlitterära meningar. Om de ser bra ut skriver jag ibland en eller två rader till. Efter denna krävande arbetsinsats begär jag fram drinkvagnen och förser mig ur flaskornas innehåll tills jag tycker att tillvaron börjar kännas lagom rolig och behaglig, alternativt väldigt dimmig. Oftast både och. Jag har vanligtvis inget minne av vid vilken tid jag blir buren till sängs. Som godnattläsning går jag igenom mina banktillgodohavanden, en aktivitet som nästan alltid resulterar i att jag skrattar mig till sömns. Med vänlig hälsning Peter Stampens Dårhus

Du har väl inte missat Natten jag dog, min rykande färska bok? Vill du provläsa den går det bra att klicka här. Kontakta mig gärna för ett signerat exemplar med en personlig tillägnan.

Utvalda inlägg

Blogginlägg

Search By Tags

Follow Us

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page