top of page

Omslagsbilden är vald!


Det har varit roligt att gå igenom de olika omslagsförslagen till min kommande bok Natten jag dog. Roligt och svårt. Varje människa skapar sina egna bilder i huvudet när hon läser en text, vilket innebär att åsikterna om vad som är en lämplig omslagsbild (eller "jacka" som det kallas på förlagsspråk) varierar ganska mycket. Det enda jag visste med säkerhet var att jag ville ha ett omslag som gick i rött. Jag valde till slut förslaget i mitten. Det är inte ett färdig artwork, det är ännu så länge bara ett utkast, men jag gillar verkligen känslan bilden ger mig av äventyrsböcker från 1940- och 50-talen. Designen är enkelt och återhållen, ren men ändå suggestiv, och utan några billiga trick i form av blod och våld. Jag har dessutom använt "gåspenna" för att skriva texten i seglet (det är emellertid inte den som syns på just den här bilden), men huruvida min handstil är snygg nog att användas i den slutliga bilden återstår att se. Jag hoppas att jag har valt rätt och det ska bli spännande att se hur det här omslaget står sig i konkurrensen från andra böcker på hyllorna.

Utvalda inlägg

Blogginlägg

Search By Tags

Follow Us

  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page